logo fekvő

+3630 165 7079

Tárhely és Domain név választás

Facebook
Email
LinkedIn
Print

A tárhely szolgáltató, és a domain név kiválasztása nem mindig egyszerű, és egyértelmű feladat. Adok pár tippet, milyen szempontokat vegyen figyelembe a döntése során.

Amikor tárhelyszolgáltatót választ, érdemes figyelembe venni a következőket:

 1. Megbízhatóság: Válasszon olyan tárhelyszolgáltatót, amely rendelkezik jó ügyfélszolgálattal és ritkán okoz problémákat a szolgáltatásaival kapcsolatban.
 2. Biztonság: Fontos, hogy a tárhelyszolgáltató biztonságos rendszereket használjon az oldala és az adatai védelmére.
 3. Teljesítmény: A tárhely sebessége fontos a látogatók élményének javítása szempontjából és a keresőmotorok rangsorolása szempontjából is.
 4. Funkciók: Válasszon olyan tárhelyszolgáltatót, amely számos hasznos funkciót kínál, mint például e-mail címeket, adatbázisokat, statisztikai eszközöket stb.
 5. Ár: Végül, de nem utolsósorban, fontos figyelembe venni az árakat is. Bár a legolcsóbb lehetőség nem mindig a legjobb, érdemes összehasonlítani az árakat és az általuk kínált szolgáltatásokat, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt.

Javasolnék néhány népszerű tárhelyszolgáltatót is, mint például a Sybell, az Elin és a Tárhely.Eu. Az árak és a szolgáltatások eltérőek lehetnek, ezért érdemes összehasonlítani őket, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb opciót.

A megfelelő domain kiválasztásánál több szempontot érdemes figyelembe vennünk.

 1. Válasszon olyan domain nevet, ami lehetőleg rövid és könnyen megjegyezhető.
 2. A domain névnek egyértelműen tükröznie kell az oldalunk témáját.
 3. cégnév vagy nem? -ha cégnév akkor csak a végződést kell eldönteni pl.: .hu.com.org, stb… de ez csak kevés esetben célra vezető. Másik lehetőség,  hogy a szolgáltatásunk alapján választunk pl.: Ön jóga órákat tart Perenyén ez alapján egy jó választás lehet a jogaperenye.hu
 4. Válasszunk olyan domain nevet, ami nem tartalmaz számokat vagy különleges karaktereket, mert ezek nehezebben írhatók le és kevésbé megjegyezhetőek.
 5. Végződés kiválasztása: Célcsoportunk alapján vizsgáljuk meg a kérdést, ha csak magyar embereket szeretnénk elérni akkor a .hu végződés a megfelelő, azonban ha külföldön is jelen szeretnénk lenni akkor .com vagy .eu
 6. Domain címünk legyen kereső szó az emberek fejében. Gondoljuk végig, hogy az emberek  hogyan fognak rákeresni az oldalunkra. mik lehetnek azok a szavak amik alapján megtalálhatnak minket. Maradjunk a jógás példánál. írjunk össze több lehetőséget is pl: jogazzunkegyutt.hujogaora.hujoganeked.hu stb

Miért érdemes segítséget kérni a tárhely választás és regisztrálás során

Szakértelmet kapunk: A hozzáértő segítség által biztos lehet abban, hogy a megfelelő tárhelyet választja ki az oldala számára, és hogy minden lépést helyesen végez el a regisztrálás folyamatában.

Időt spórolhat: A tárhely kiválasztása és regisztrálása önmagában is időigényes lehet, főleg ha nem rendelkezik elég tapasztalattal ezen a területen. Ha hozzáértő segítséget kér, az időt spórolhat meg, és más fontos dolgokra fordíthatja az idejét.

Problémákat kerülhet el: Végül, de nem utolsósorban, a hozzáértő segítséggel elkerülheti a lehetséges problémákat, amelyek a tárhely kiválasztása és regisztrálása során felmerülhetnek.